HTML

Az elintézzük.hu megoldóblogja

megoldóblog az elintézzük.hu-tól! leírjuk a legérdekesebb kérdéseket, amik az elintézzük.hu-hoz érkeznek, vezetünk kicsit Benneteket kézenfogva a közigazgatás zegzugos folyosóin és a szolgáltatók ügyfélszolgálatainak útvesztőiben. Egyedi kérdésekre nem mind fogunk tudni válaszolni, arra ott a Tudakozó Plusz (197), de ha megírjátok, hol vesztetek el, milyen kérdésekkel foglalkozzunk, próbáljuk azokat körbetáncolni... (igen, eredetileg ez kismamügyi megoldóblog volt, de a nagy sikerre való tekintettel indítottunk egyet csak Nekik, a www.kismamatanoda.hu-t, oda várunk minden anyukát sok szeretettel!

Friss topikok

  • weronique: Tisztelt Szerkesztő, kérem segítsen, mert a helyi oep-nél teljesen elakadtam és nem értem az okot... (2012.02.28. 14:09) tgyás, gyed számítása 2. babánál
  • bluegirl: Tisztelt Szakértő! Gyed-del kapcsolatban szeretnék érdeklődni Öntől. Történetem röviden: 2007. fe... (2011.11.28. 15:37) tgyás, gyed, gyes?
  • Niki8810: Kedves elintézzük.hu! Nagyon örülök,hogy rátaláltam az oldalukra,rengeteg hasznos levéllel találk... (2011.06.17. 15:09) alanyi jogon járó juttatások
  • Franky68: Tisztelt Elintézzük szakértői stábja! Lenne néhány kérdésem a GYES utáni munkába való visszaálláss... (2011.04.27. 00:54) gyes utáni felmondás
  • relind: Tisztelt elintézzük.hu! 2 gyereket szültem, ha jelenleg gyesen vagyok, és a 3. baba is útban van,... (2011.02.24. 11:35) táppénz gyes melletti munkavégzésnél

Linkblog

 

Kedves elintézzük.hu!
Kérdéssel fordulnék Önökhöz.

Még nem vagyok jártas az ilyen dolgokban, mivel az első gyermekem várom.
Valamivel több mint 1 éves munkaviszonyom lesz jövő év január 31-én, amikor megszűnik. Március elején fogok szülni, addig a nőgyógyász és a háziorvos felvesz táppénzre, és a szülés napjától kezdeném a szülési szabadságot.
Megvan a 180 nap biztosított munkaviszonyom, de január és március eleje között táppénzen leszek. Szülés után így milyen járandóságaim lesznek?
Köszönöm a segítséget. Andi

 

Kedves Andi, -
 
örülünk, hogy időben írt, mert így  tanácsainkkal előzetesen tudjuk segíteni az ellátásokhoz szükséges lépéseit.
 
Ugyanis szükség lesz módosításra az Ön által tervezettekhez képest.
Abban az esetben, ha 2010. január 31-én megszűnik a munkaviszonya, akkor az orvosa három napon belül (És ezt nagyon szigorúan tartsa be!) valóban ki tudja Önt írni táppénzre. Csakhogy ez - a munkaviszony megszűnését követő - ún. passzív táppénz már csak legfeljebb 30 napig vehető igénybe.
Tehát a szülésig nem lehet semmiképp táppénzen, Andi.
A szülés várható időpontja előtti 28. naptól már igényelhető a terhességi-gyermekágyi segély, abban az esetben, ha Ön a szülés időpontjában biztosított lesz. Ugyanis a jelenlegi szabályozás szerint a 180 napnyi biztosítotti jogviszony megléte mellett ez a másik szükséges feltétele a tgyás-nak. Tehát az Ön esetében, kedves Andi, minden nap számít: kérjük, írja meg pontosan a szülés várható időpontját, hogy ajánlani tudjunk megoldási lehetőségeket!
 
Alanyi jogon anyasági támogatásra és családi pótlékra lesz jogosult, de ezt lehet, hogy tudja, még első babát váró kismamaként is. Ha az igénylésekkel kapcsolatban mégis lenne bármilyen kérdése, írjon nyugodtan!
 

Címkék: munkaviszony táppénz tgyás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elintezzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr301567966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása