HTML

Az elintézzük.hu megoldóblogja

megoldóblog az elintézzük.hu-tól! leírjuk a legérdekesebb kérdéseket, amik az elintézzük.hu-hoz érkeznek, vezetünk kicsit Benneteket kézenfogva a közigazgatás zegzugos folyosóin és a szolgáltatók ügyfélszolgálatainak útvesztőiben. Egyedi kérdésekre nem mind fogunk tudni válaszolni, arra ott a Tudakozó Plusz (197), de ha megírjátok, hol vesztetek el, milyen kérdésekkel foglalkozzunk, próbáljuk azokat körbetáncolni... (igen, eredetileg ez kismamügyi megoldóblog volt, de a nagy sikerre való tekintettel indítottunk egyet csak Nekik, a www.kismamatanoda.hu-t, oda várunk minden anyukát sok szeretettel!

Friss topikok

  • weronique: Tisztelt Szerkesztő, kérem segítsen, mert a helyi oep-nél teljesen elakadtam és nem értem az okot... (2012.02.28. 14:09) tgyás, gyed számítása 2. babánál
  • bluegirl: Tisztelt Szakértő! Gyed-del kapcsolatban szeretnék érdeklődni Öntől. Történetem röviden: 2007. fe... (2011.11.28. 15:37) tgyás, gyed, gyes?
  • Niki8810: Kedves elintézzük.hu! Nagyon örülök,hogy rátaláltam az oldalukra,rengeteg hasznos levéllel találk... (2011.06.17. 15:09) alanyi jogon járó juttatások
  • Franky68: Tisztelt Elintézzük szakértői stábja! Lenne néhány kérdésem a GYES utáni munkába való visszaálláss... (2011.04.27. 00:54) gyes utáni felmondás
  • relind: Tisztelt elintézzük.hu! 2 gyereket szültem, ha jelenleg gyesen vagyok, és a 3. baba is útban van,... (2011.02.24. 11:35) táppénz gyes melletti munkavégzésnél

Linkblog

 

Kedves elintezzuk.hu!

2010.január 17-ére vagyok kiírva. 2003 óta van folyamatos munkaviszonyom, de
a jelenlegi "vírus-pánik" miatt korábban voltam kénytelen a maradék
szabadságomat kivenni. Ennek következtében a dec. 19-től kellene kiíratnom
magam Tgyás-ra; viszont január 17-ig ez több mint 28 nap (30).

Csak a munkanapok, vagy a naptári napok számítnak ilyenkor??

Egyik korábbi válaszotokban az alábbit írtátok:
"A szülés várható időpontja előtti 28. naptól már igényelhető a
terhességi-gyermekágyi segély, abban az esetben, ha Ön a szülés időpontjában
biztosított lesz."

mi történik, ha túllépem a 28 napot? legyek két napot táppénzen és utana
kérjem a Tgyást, vagy fordítva (ha ez is megoldás?)
Mi ilyenkor a teendő?

Köszönöm a segítséget!
sonia
 
Igen, kedves Sonia –
egy nap „hiányzik” (naptári napokkal számolnak), tehát arra az egy napra marad a táppénz, és utána a tgyás-igénylés! Tehát nem történhet meg, h. „túllépi” a 28 napot, mert úgy van, ahogy írtuk, tehát előbb nem lehet igényelni.
Ha Karácsony előtt segítséget szeretne a tgyás ügyintézéséhez, hívja az elintezzuk.hu csapatát! A beigli sütése mégis jobb program:)

Címkék: ügyintézés táppénz tgyás

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elintezzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr11607880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BB mama 2009.12.21. 21:31:17

T.Elintezzuk.blog.hu

A következő kérdésem lenne a tgyással kapcsolatban, mert most,először igényelném még a szülés előtt 28 nappal.

2010 febr. 2-re vagyok kiírva, de nem vagyok biztos benne hogy pontosan melyik napra is esik a -28.nap, talán jan. 5. kedd-re? nem igazán tudom, hogy jön ki ez a 28 nap számítás, ezért is kérdezem.

A másik kérdésem az lenne, hogy mivel dec. 14-én lejárt a gyedem, gyesen vagyok a tgyás igényléséig. Így a gyest az igénylés előtt 1 nappal le kell mondanom,ugye? A lemondást milyen módon nyúthatom be? Veszélyeztetett terhes vagyok, tehát nehezen mozgom.Postán is feladhatom akár a lemondás napján is?

köszönöm a segítséget!

elintézzük.hu 2009.12.22. 10:41:47

Kedves BB mama!

Tökéletesen számolt , valóban január 5-től igényelheti a tgyás-t, ha február 2-re van kiírva - (hiszen febr. 1-től kezdjük visszafelé számolni, és a -28. nap lesz a tgyás kezdőnapja)!

Természetesen levélben is lemondhatja a gyes-t, január 4-vel bezárólag, de
- ezt jó, ha már most megteszi (az ilyen ügyintézést ajánlatos 30 nappal korábban kezdeni, különösen, hogy a határnap könnyedén kiszámítható; idegeskedni nem kell most sem, csak gyorsan föladni/föladatni a levelet!)
- tértivevényes ajánlott(!) levélben tegye meg (ha bármikor bármi gond lenne, ezzel tudja igazolni, hogy megtette a szükséges lemondást)
- Elég, ha annyi szerepel a levélben, hogy mivel a születendő babára való tekintettel igényli a tgyás-t jan.5-től, ezért kéri január 4-vel a gyes-folyósítás megszüntetését. Természetesen névvel és TAJ-számmal!

Kedves BB mama, - reméljük, veszélyeztetettsége ellenére jól bírja még az utolsó heteket!
Ami egy izgő-mozgó kétévessel azért nem lehet nagyon könnyű...
Kívánjuk, hogy legyen sok energiája és jókedve az ünnepi készülődésre a kistesóra váróval együtt. a továbbiakban is örömmel állunk rendelkezésére, kellemes ünnepeket kíván a www.elintezzuk.hu csapata

BB mama 2009.12.22. 14:24:25

@elintézzük.hu:

Köszönöm a gyors választ, ma fel is adtam postán a gyes lemondó nyilatkozatot.. Már csak annyi kérdésem lenne, hogy ha én megyek személyesen jan.5-én igényelni a TGYÁst, akkor nekem kell igazolnom valahogy, hogy lemondtam már a Gyest?

Valamint ilyenkor,mikor még nem született meg a baba, tehát nincs szül.akvi, se taj szám, milyen kötelező papírra van szükségem még a tgyás igényléshez, az orvosi papírokon kívül (felvettek állományba, ill.szülés várható ideje)?

Nagyon köszönöm,és kellemes ünneket!

2010.01.18. 11:28:33

Kedves Elintézük.blog.hu!

Idén március 30-ra várjuk az első babánkat. Úgy terveztem, hogy január 29-ig dolgozom, majd a 2010-es szabadságomat töltöm (24 nap) március 4-ig. Március 5-tel indítanám el a TGYÁS-t. A munkáltatóm TB kifizetőhely. Igaz-e jelen esetben, h hiába INDÍTOM el a TGYÁS-t a szülés várható időpontja előtt 28 napon belül, annak számfejtése csak a baba születését követően történik meg? Ergo április 10-én nem kapom meg a márciusi TGYÁS-t?
Segítségeteket előre is köszönöm.

elintézzük.hu 2010.01.18. 20:41:54

Kedves Nü!

Nem, elvileg ilyen nem fordulhat elő, akár kifizetőhely a munkáltató, akár nem!
Ha időben indítod az igénylést, ha nincs szükség hiánypótlásra, akkor természetesen nem kell, nem szabad várni a szülésig a számfejtéssel! (Az más kérdés, hogy a szülés után le kell adni, be kell küldeni a Kisember eredeti szülési anyakönyvi kivonatát, különben csak 6 hétig utalnak…)

Mivel pontosan tudod, hogy mikortól igényled a tgyás-t, mi akadálya, hogy akár február elején beadd az igénylésedet a munkáltatóhoz?! Ne feledkezz meg, hogy szükséges a terhesállományba vételről kiállított orvosi igazolás - a szülés várható időpontjával és a terhesgondozási könyv (amelyből általában kimásolják a szükséges oldalakat). És ha olyan a munkáltató, erről Neked lehetnek közvetlen vagy közvetett tapasztalataid, akkor az orvosi igazolásról pl. egy másolat, amelyre ráütik az átvétel dátumát…

Könnyű pocakcipelést kívánunk Neked, és vigyázz mostanában a havon csúszkálással  Várjuk további kérdéseidet is!
Addig meg üdvözöl Benneteket
az
az elintézzük.hu csapata
süti beállítások módosítása