HTML

Az elintézzük.hu megoldóblogja

megoldóblog az elintézzük.hu-tól! leírjuk a legérdekesebb kérdéseket, amik az elintézzük.hu-hoz érkeznek, vezetünk kicsit Benneteket kézenfogva a közigazgatás zegzugos folyosóin és a szolgáltatók ügyfélszolgálatainak útvesztőiben. Egyedi kérdésekre nem mind fogunk tudni válaszolni, arra ott a Tudakozó Plusz (197), de ha megírjátok, hol vesztetek el, milyen kérdésekkel foglalkozzunk, próbáljuk azokat körbetáncolni... (igen, eredetileg ez kismamügyi megoldóblog volt, de a nagy sikerre való tekintettel indítottunk egyet csak Nekik, a www.kismamatanoda.hu-t, oda várunk minden anyukát sok szeretettel!

Friss topikok

  • weronique: Tisztelt Szerkesztő, kérem segítsen, mert a helyi oep-nél teljesen elakadtam és nem értem az okot... (2012.02.28. 14:09) tgyás, gyed számítása 2. babánál
  • bluegirl: Tisztelt Szakértő! Gyed-del kapcsolatban szeretnék érdeklődni Öntől. Történetem röviden: 2007. fe... (2011.11.28. 15:37) tgyás, gyed, gyes?
  • Niki8810: Kedves elintézzük.hu! Nagyon örülök,hogy rátaláltam az oldalukra,rengeteg hasznos levéllel találk... (2011.06.17. 15:09) alanyi jogon járó juttatások
  • Franky68: Tisztelt Elintézzük szakértői stábja! Lenne néhány kérdésem a GYES utáni munkába való visszaálláss... (2011.04.27. 00:54) gyes utáni felmondás
  • relind: Tisztelt elintézzük.hu! 2 gyereket szültem, ha jelenleg gyesen vagyok, és a 3. baba is útban van,... (2011.02.24. 11:35) táppénz gyes melletti munkavégzésnél

Linkblog

Tisztelt elintézzük.hu!

 

Sajnos, sokkal hamarabb meg kell keresnem önöket újra, mint azt hittem.

Tegnap kaptam kézhez a 2009-es évemről szóló igazolásokat, melyekből az tűnik ki, hogy a megbízási szerződésem nem egészen úgy működött, ahogy azt én hittem. A szerződésen feltüntetett időtartam ugyan 2009. febr. 9-2009. jún 30., illetve 2009. szept. 1. – 2010. 01.31., ám erre az időszakra nem jelentettek be az OEP-nél. Csak azokra a napokra vonatkozik a biztosítottságom, amikor konkrétan a saját nevemre meghirdetett órámat tartottam, a többire nem. Tehát az arra felkészülést, kutatómunkát, megbeszélést, stb nem vették figyelembe, mint ahogy a mások neve alatt futó, de általam megtartott órákat sem. Így, ha kedd, szerda, csütörtökön volt órám, ezeken a napokon biztosított voltam, de a többin nem, hétvégén sem. Azt mondták, hogy így lett kiállítva a teljesítési igazolás, a fizetéseket mindenesetre havi rendszerességgel utalták.

Fel nem foghatom, hogy ez kinek jó és miért, mindenesetre rám nézve súlyos következménye van: az előző évben így csak 42 (!) biztosított napom van.

Ha legalább jelezték volna , hogy ne egy-két napra sűrítsem be a saját óráimat, hanem „húzzam szét” a hét minden napjára….á, no comment.

Szerintem ez gyalázatos, még ha jogszerű is. Nem tudom, hogy az ELTE hogy engedheti meg magának, hogy csak úgy ki-be jelentget embereket. Szerintem akkor az lenne a logikus, hogy ne félévente egy szerződést írassanak alá, hanem hetit, és hetente fizessenek.

De a legjobban az fáj, hogy erről egy szót sem szóltak. Talán nem így időzítjük a picurit, vagy munkát váltottam volna.

 

Ezek után a kérdésem a következő lenne: ha a második gyermekem 2010. okt 8-án születik (ahogy várjuk), akkor ugye 2008. 10. 08-tól kellene összevakarnom 365 napot.

- Ebbe beleszámíthat a passzív GYED? Abból lenne 115 napom. (2008. 10. 08 – 2009. 01. 31.)

- A biztosított napom tavaly 42 (ezt még megpróbálom növelni, hogy legalább a helyettesítésekről, meg a konzultációról, illetve  a vizsgáztatásról állítsanak ki teljesítési igazolást, remélem sikerül)

- Az idei évben – mivel a szerződést sajnos már aláírtam – én arra gondoltam, hogy ha egyéni vállalkozóként csinálnám ezt, fizethetném magam után a járulékot (havi szinten), és akkor még jún 30-ig szerezhetnék (mondjuk febr 22-től számolva, ha ezt el lehet ilyen gyorsan intézni) még biztosítotti időt, összesen 129 napot.

- július 1-től a következő szerződésig (szept 1.) minimálbér után fizetném magam után a járulékot. (62 nap)

- szept. 1-től pedig az új szerződésem alapján, egyéni vállalkozóként fizetném a járulékokat, egészen a szülésig (kb. 38 nap).

Így, visítva, de kijönne 386 nap.

 

A másik lehetőség, hogy hiper-szuper gyorsan szereznék egy 4 órás munkát, amit a szerződéses oktatással össze tudok egyeztetni (az e félévi szerződésem csak júniusban tudom felmondani), és ahol még óriás pocakkal is megtartanak, és úgy szerzek okt. 8-ig biztosítotti napokat.

 

Mindenesetre tanulságos: akik szerződéssel tanítanak, jó, ha résen vannak, hogy milyen időszakra biztosítottak.

Segítségeteket köszönöm előre is,

és minden jót kívánok!

Üdvözlettel,

 Veronika

 

Kedves Veronika!

 

Ez egészen elképesztő történet!

Hadd tanácsoljunk valamit: szedje össze az összes létező papírját ehhez a remek megbízási szerződéshez, és keressen föl egy munkajogászt. Többször ajánlottuk már leveleinkben a Jogpont Hálózatot, ahol ingyenes jogi tanácsadást tartanak munkavállalóknak. A www.jogpont.hu  weblapon talál budapesti címeket ( az V.,  Falk Miksa utcai irodában pl. holnap is van tanácsadás!)

Számunkra nehezen fölfogható ez az egész. Azzal kezdve, hogy „erről egy szót sem szóltak”, ti. ennek, amit leírt, a megbízási szerződésben fehéren-feketén szerepelnie kellene…

És ha azokon a napokon, amikor nem tanít, „nem biztosított”, akkor maga után kellene fizetnie az egészségbiztosítási járulékot???? Amit elmondott, az számunkra eddig ismeretlen konstrukció volt,  a munkajogász nyilván tapasztaltabb ezekben L

 

Az improvizált verziók közül a második talán azért tűnik jobbnak, mert lehet, hogy az elsővel többet veszítene a réven, mint amennyit nyerne a vámon…, de várjuk meg a holnapot!

Veronika, megértjük az elkeseredését; várjuk a visszajelzését a munkajogásszal folytatott konzultációról – utána mindenképpen folytassuk!

És azért ne felejtse el: Pocaklakó nyugalma is fontos, vigyázzon rá! J

 

Szorítunk holnap, reméljük, összejön a tanácskérés, mert jó lenne tisztán látni ! - az elintézzük.hu

 

 

Címkék: szerződés 2. ellátások megbízási babánál

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elintezzuk.blog.hu/api/trackback/id/tr41763590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása